Komentáře

1 Přéma Podlahář Přéma Podlahář | 29. ledna 2013 v 10:03 | Reagovat

Protože v naší české kotlině se "nenechají" venku pěstovat pomeranče (tento čížkovský výraz "nechá se" úplně nesnáším). Kdyby tady byly sady pomerančovníků, měli bychom stejně drahé pomeranče jako jablka.
Tak zase v neděli v jednu, zasadím od kořalky bednu.

2 Adam od Sudy Adam od Sudy | 30. ledna 2013 v 19:13 | Reagovat

Jablka se taky chemicky ošetřují, nicméně řekl bych že je to hlavně skrz ZAMRDANOU EU, kde se rajčata z Řecka vozí do Francie a vice versa (smyšlený příklad)

Druhá věc je ta, že český zemědělec nemůže cenou konkurovat ostatním EU zemědělcům, protože má mnohem menší dotace. Proto buď musí nastřelit cenu, nebo prodat Babišovi za cenu dumpingovou (možná ne až tak smyšlený příklad)))))

3 hank009 hank009 | 30. ledna 2013 v 21:18 | Reagovat

[2]: No vida, zdravím Adama ze Sudáncovy zahrady. Líbí se mi, když člověk jen lehce nakousne téma, že lidi mají nutkavý pocit se k tomu vyjádřit. Někdy si myslím, že jsem napsal dobrý článek a čekám nějaký komentář a ono nic. Pak to odfláknu jako tento a dva komenty na světě. A sám sobě si píšu ještě třetí.

4 Mistr sadař Mistr sadař | 31. ledna 2013 v 10:10 | Reagovat

Ještě jedna věc mě napadla. Jabka se skladují v chladících skladech s řízenou atmosférou. Ta je nastavena tak aby jablka vydržela od sklizně třeba až do jara, aniž by se zkazila nebo přezrála. Půl roku něco skladovat taky  něco stojí, kdyžto pomeranč se nikde tak dlouho "neohřejí". Sklizně jsou několikrát do roka, takže dlouhé skladování není třeba.

5 Hank009 Hank009 | 31. ledna 2013 v 13:11 | Reagovat

Jasně že v tom velkou roli hrají dotace. Jen jsem to tam nechtěl napsat. Další věcí je poměr poptávka/cena.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.